Ország-világ

2007.06.05. 14:30

Palackos Rába-víz az osztrák minisztereknek

Rábából mert folyóvizet küld az osztrák szövetségi és tartományi környezetvédelmi minisztereknek az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának két szocialista tagja.

BAMA

„Ha az osztrákok azt mondják, minden rendben van a Rába vizével, akkor fogyasszák egészséggel” – jelentették ki tegnap. Molnár Csaba és Oláh Lajos levélben kéri Orbán Viktort és a Fideszt is, hogy az Európai Néppártnál és az Osztrák Néppártnál vessék latba befolyásukat.

Az elmúlt fél évben a magyar kormány sokkal határozottabban lépett fel a Rába szennyezésének kérdésében, de az osztrák kancellár tagadja a problémát, emlékeztetett Oláh Lajos. A politikus szerint a régi uniós tagállamok jogszabályai sok kibúvót hagynak. Így van ez a sótartalom esetében is, amely Magyarországon igen erőteljesen korlátozott, utalt Julio Garcia-Buruges hétfői kijelentésére. Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Bizottságának osztályvezetője szerint ugyanis nem léphetnek fel az osztrákokkal szemben, mert a kérdéses szennyezőanyagok tekintetében nincsenek uniós határértékek. Az osztályvezető azonban hozzátette, október 30-tól életbe lép az integrált szennyeződésmegelőzési direktíva. Így már a bizottság megítélheti a szennyeződést feltehetően okozó bőrgyárak tevékenységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában