Ország-világ

2007.06.06. 10:56

Szeptembertől nem fizethetünk régi ezressel

Bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat a Magyar Nemzeti Bank augusztus 31-ével. Ez után csak a fémcsíkkal ellátott ezres bankjegyekkel lehet fizetni. A kereskedelmi bankok, a nemzeti bank, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjaiban azonban még ezután is be lehet váltani az 1998 és 2004 közötti évszámú 1000 forintos bankjegyeket.

BAMA

A Magyar Nemzeti Bank több mint egy éve, 2006. április 10-én bocsátotta ki az új, korszerű biztonsági elemekkel ellátott 1000 forintos bankjegyeket. A korábbiakhoz képest az az eltérés, hogy a bankjegy előoldalára vörösréz színű, hullámos vonalú, hologram hatású fémcsík és gyöngyház színű, ún. irizáló nyomat került.

Aki augusztus 31-ig nem szabadul meg a régi ezresektől, annak sem vész el a pénze, hiszen húsz éve van arra, hogy beváltsa. Ez esetben a kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjai szeptembertől legalább fél évig állnak rendelkezésére, de a régi ezresek a Magyar Nemzeti Bank pénztáraiban húsz évig, 2027. augusztus 31-ig lesznek beválthatók.[caption id="" align="aligncenter" width="407"] Az új típusú 1000 forintoson a baloldali piros keretben a hologram hatású fémcsík, míg a jobboldaliban az irizáló sáv látható
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában