Ország-világ

2007.06.18. 06:01

Szűcs Judit elvarázsol

Harminc éve sláger a Táncolj még! című felvétele. Szűcs Judit új dallal szeretné megismételni akkori sikerét, mi több, ismét turnéra készül az egykori Szovjetunióban.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Lánya, Tímea szerint a popdíva titka, hogy mindig képes megújulni
[/caption]– Nagy visszatéréséről szól a fáma.
– Éppen harminc éve sláger a Táncolj még! című dalom, s gondoltam meg kellene ismételni e szerzemény sikerét. Mivel a mai fiatalokhoz is szeretnék szólni, a dal is fiatalos, a stáb is fiatalokból áll. Az Elvarázsoltál című szám zenéjét Rakonczai Viktor írta, a szöveg pedig Valla Attila munkája.

– Máig elvarázsolja hallgatóit. Hogyan csinálja?
- Van egy jó stylistom, Tímea lányom. Szerinte az a titkom, hogy mindig képes vagyok megújulni. Az Elvarázsoltál klipjéhez ő segített a ruhák és a kiegészítők kiválasztásában.

– Mit kell tudnunk a lányáról?
- Harmadéves főiskolás, marketinget, kommunikációt, filmezést tanul. Egyébként ő is feltűnik az új klipem egy-egy jelenetében.

– Igaz, hogy tíz éve nem készített videoklipet?
– Valóban egy évtizede készült az utolsó klipem, s ez a jubileum is épp elég apropó volt ahhoz, hogy vadonatúj dallal térjek vissza.

Névjegy

Szűcs Judit 1972-ben nyert Ki Mit Tud-ot Táncdalfesztivál kategóriában. Ő volt a magyar diszkókirálynő, 1979-82 között rendre megkapta az év énekesnője címet. Külföldön is tarolt, Ausztriába, az NDK-ba, a Szovjetunióba szinte hazajárt, sikerei voltak Japánban, Kubában, Írországban, az USA-ban fesztiválgyőzelmet tudhatott magáénak. Húsz nagylemezt készített. Két évvel ezelőtt könyvet jelentett meg az életéről.

– Miért készült három nyelven a videoklip?
– Nemcsak a magyar, hanem a dal angol és orosz változatához is forgattunk klipet. Ha úgy tetszik, nemcsak zenében, de képben is három nyelvű sláger született. Nem titok, hogy ismét kacsintgatok az orosz piac felé. Annak idején sokat turnéztam a Szovjetunióban, most is kíváncsiak lehetnek rám, hiszen kérdezgetik, mi van velem, mikor lépek fel náluk újra.

– Itthon is megkérdezik ugyanezt?
– Olyannyira, hogy már azt is tudom, szilveszterkor hol fogok fellépni. Nincsenek tehát gondjaim a meghívásokkal, de azért valami újat is szeretnék, bár tudom, mennyire rizikós dolog belenyúlni egy modern dalba. Mégis remélem, hogy az Elvarázsoltál című új dallal és klippel minden esélyem meg van arra, hogy a régi nagy sikerek ismét visszatérjenek. A dalt tartalmazó maxilemez nem kerül majd kereskedelmi forgalomba, csak a diszkóklubok kapják meg. Úgyis letöltik a netről…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában