Ország-világ

2007.07.26. 06:01

Kriszta Erdélybe készül

Kováts Kriszta számos nagy musical és rockopera női főszerepét tudhatja már maga mögött. Jelenlegi munkáiról, terveiről, tervezett fellépéseiről beszélgettünk.

Weszelovits Dániel

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Kováts Krisztát Nagyváradon Sarolt szerepében láthatja a közönség
[/caption]– Keveset lehetett hallani önről az utóbbi időben. Mivel foglalkozik mostanában?
– Most volt egy nagy koncertem az Egri Várszínházban, augusztusban pedig Erdélyben, Nagyváradon játszom Sarolt szerepét az István, a királyban, Novák Ferenc rendezésében. Szintén jövő hónapban Sepsiszentgyörgyön lesz egy nagy estem, Szörényi műveiből.

– Hogyan sikerült az egri koncert?
– Remekül! A hattagú zenekarommal léptünk színpadra, Gallai Péter volt a vendégem, aki a legtöbb dalomat írta. A legutóbbi, Kovátsműhely című albumomról adtunk elő számokat, valamint régebbi slágereket is énekeltünk. Gallai Péterrel többek közt az ő nagy slágereit is felelevenítettük, például a Szállj fel magasra! című dalt, ugye mindenki ismeri. Nagyon jól sikerült az est, hála istennek.

– Mit hallhatunk majd a következő évadban?
– Folytatjuk a Kovátsműhely produkcióit. Ez egy klubszerű, zenés rendezvény, ahol nagyra értékelt vendégeimmel beszélgetek, az ő dalaikat éneklem. Továbbra is játsszuk az Alice csodaországbant, és minél több helyre igyekszünk elvinni a Tényleg szeretsz? című előadást, amelyet én rendeztem, és hárman játsszuk Szirtes Edinával és Lázár Balázzsal.

– Készülnek 2008-ra is, megvannak már a tervek?
– Hogyne! Jövő márciusban lesz egy különleges előadásunk a Művészetek Palotájában, egy acapella est Arany János balladáiból. A költő nagy műveit, zenei kíséret nélkül, több szólamban fogjuk elénekelni a Fool Moon énekegyüttessel, a zenét Szirtes Edina írja. Mindent csak élő hangokkal, hangszerek nélkül adunk majd elő, két beatboxos fiatal szájdobbal is közreműködik. Két régebbi Szörényi-balladát is feldolgozunk az alkalomra. Kiss Tibor, a Quimby együttes tagja is fellép majd vendégként.

Névjegy

Kováts Kriszta színésznő, énekesnő, rendező, 1957-ben született 1979-BEN végzett a színművészeti főiskolán. A Rockszínház alapító tagja. Több vidéki társulatban játszott, legutóbb Debrecenben. 2000 óta szabadúszó FONTOSABB SZEREPEI: Evita – 1980–88, Mária Magdolna (Jézus Krisztus szupersztár) – 1986, 1997, Fantine (Nyomorultak) – 1987–88, Gizella (István, a király) – 1988–95, Morton Mama (Chicago) – 2007 2001 ÓTA Kovátsműhely nevű zenés klubját vezet.

1979-BEN végzett a színművészeti főiskolán. A Rockszínház alapító tagja. Több vidéki társulatban játszott, legutóbb Debrecenben. 2000 óta szabadúszó

FONTOSABB SZEREPEI: Evita – 1980–88, Mária Magdolna (Jézus Krisztus szupersztár) – 1986, 1997, Fantine (Nyomorultak) – 1987–88, Gizella (István, a király) – 1988–95, Morton Mama (Chicago) – 2007 2001 ÓTA Kovátsműhely nevű zenés klubját vezet. Kováts Krisztát Nagyváradon Sarolt szerepében láthatja a közönség -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában