Ország-világ

2007.08.22. 14:56

Feljelentették Ficot Malina Hedvig ügyében

Feljelentették Robert Fico kormányfőt, Robert Kalinák belügyminisztert és Ján Packa országos rendőrfőkapitányt, erősítette meg kedd este a szlovák legfőbb ügyész.

BAMA

Az érintettek Jozef Sátek, volt Korrupcióellenes Hivatal vezető beadványa szerint visszaéltek hatalmukkal a Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyében. Sátek nyolcvan oldalon taglalja, hogy a három közhivatalnok eljárása jogszerűtlen volt, amikor beletekintettek egy folyamatban levő nyomozás aktáiba, majd az információkat tavaly szeptemberben nyilvánosságra is hozták. A rágalmazással meggyanúsított Fico szóvivőjén keresztül közölte, hogy az a valaki, aki a Malina-ügyet folyamatosan napirenden igyekszik tartani, „e kormány megsemmisítésére törekszik”. A jogász végzettségű kormányfő jogi képtelenségnek nevezte a beadványt, ami a nyomozati szervekre kifejtett nyomásgyakorló kampány része.

Malina Hedvig máig fenntartott vallomása szerint tavaly augusztus 25-én két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A rendőrség azonban két héttel később lezárta az ügyet, mondván a diáklány a történteken csak kitalálta. Malina Hedvig ellen később lakossági feljelentésre ügyészségi vizsgálat indult, mert hamisan esküdött és félrevezette a hatóságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában