Ország-világ

2007.08.09. 07:33

Félrelépés

A politikus is ember valahol. Így aztán érthető, hogy a fárasztó parlamenti munkát és a gazdatüntetések még fárasztóbb szervezését követően felüdülésre vágyik. Baj akkor van, ha erre a feleség is rájön.

Stanga István

Csodálom, hogy a máskor oly éber, etikai kérdésekben pedig igazán szigorú Semjén Zsolt eleddig még nem tette szóvá mindazt, ami a szomszédságában zajlik. Mármint a parlamenti szomszédságában, egészen pontosan szövetségese, a Fidesz háza táján. Persze, az is előfordulhat, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt – más esetekben kérlelhetetlennek tűnő elnöke – most egyszerűen szavakat sem talál felháborodásának kifejezésére (ha majd talál, rögtön felháborodik), mert arra gondolni sem merek, hogy natalán szemet húny az erkölcsi fertő (pfúj, és megint csak pfúj) láttán.

Megjegyzem, nem szeretek a politikusok magánügyeiben vájkálni, s különösen nem érdekelnek a bugyiügyeik, vagy egyéb, extremitásba hajló hobbijaik, mindamellett vallom, hogy a közszereplőknek azt is el kell viselniük, ha a sajtó olyan dolgaikról cikkezik, amelyeket a legszívesebben letagadnának. (Nyilván Clinton sem örült annak, hogy egy fél világ találgatta, hogy akkor az elnök hol, háyszor és főleg, hogy hová.) Nos, valószínűleg már kitalálták, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjének esetéről van szó, aki – hogyan is fogalmazzuk finoman – ideig-óráig megfeledkezett a keresztény-konzervatív erkölcsiségről.

Az elsősorban a gazdatüntetések vezetőjeként megismert Jakab István félrelépése afféle tankönyvi eset. Rossz alibi, rossz helyen lévő  feleség, klasszikus bukás. Más kérdés, hogy a sztori örökre rejtve maradt volna, ha a megcsalt nej nem fordul a bulvársajtóhoz. De mivel megtette, így  aztán ország-világ megtudhatta, hogy a Fidesz parlamenti frakciójának helyettes vezetője sokkal jobban szervez gazdademonstrációkat, mint félredugásokat. Az még oké, ha azt mondja otthon, hogy a fővárosi bérlakásban marad, mert újabb tüntetést készít elő (mivel hogy lépten-nyomon tüntetést készít elő), de az már súlyos hiba, ha ezt megfejeli azzal, hogy egyébként sem érzi jól magát. Mert mit is csinál ilyenkor egy gondos és aggódó asszony? Természetesen meglátogatja a gyengélkedő urát. És látja, amint éppen a titkárnőjével... egyszóval nem gyengélkedik.   

Mindezt csupán azért hoztam szóba, mert a Fidesz eleddig nem volt hajlandó kommentálni az esetet. A máskor igen agilis szóvivő, Szijjártó Péter például csak annyit mondott, hogy nem tiszte megítélni frakciótársa magánéletét. Ez rendben is lenne, csakhát én még nem felejtettem el az ugyancsak nagy természettel megáldott egykori szocialista pártelnök, Kovács László kalandját, amelyet a Fidesz-frakció honlapja akkortájt kéjesen elemezgetett (így). Hogy az utóbbi lényegesen hálásabb feladat volt? Azt elhiszem. Emellett arra is emlékszem, micsoda felháborodás fogadta annak idején Gyurcsány szavait, hogy tudniillik milyen sokan vannak, akik fiatalabbra cserélnék öregecskedő feleségüket. Persze, az is lehet, hogy erről csak beszélni bűn. Megtenni már nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában