Ország-világ

2007.08.30. 18:46

Fogadd el, fogadj el!

Folytatódik a „Fogadd el, fogadj el!” kampány az OTP Bank támogatásával. A Kézenfogva Alapítvány 1993-ban jött létre azzal a céllal, hogy országos szinten próbáljon javítani az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek, valamint hozzátartozóik, segítőik és a velük foglalkozó szakemberek, civil szervezetek helyzetén. 2006-ban nagyszabású, egyedülálló országos közvéleményformáló kampányt sikerült megvalósítani, amely a tavalyi év sikerei nyomán május elsején – szintén a pénzintézet támogatásával – ismét útjára indult.

BAMA

Az idei programsorozat a gyerekekre épül, ők az elsődleges célcsoportja a közvélemény-formálásnak. A résztvevőket pályázat útján választotta ki az alapítvány. A „Fogadd el, fogadj el!” kampány kamionja 4 hónapon keresztül járja az országot és Budapest mellett 17 vidéki helyszínre látogatott, illetve még látogat el. Az út során lehetőség nyílik olyan filmmontázsok megtekintésére, amelyek értelmi fogyatékos gyermekekről, felnőttekről szólnak, továbbá olyan játékprogramok kipróbálására, amelyek azt igyekeznek bemutatni, milyen lehet értelmi sérült emberként élni.

Az országjáró kampány záróeseménye a Művészetek Palotájában lesz október 11-én, ahol a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezénylésével adnak gálaműsort. Az OTP Bank számára megtisztelő, hogy olyan kezdeményezés mögé állhat, amely fontos része a pénzintézet társadalmi szerepvállalásának. Ennek jegyében a bank az idén két roadshow megvalósítását is támogatja. Már lezajlott néhány helyi rendezvény, de a kamion és a fogászati busz szeptember végéig járja az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában