Ország-világ

2007.08.30. 14:07

Kétmilliárdot örökölt a kutya, az unokák semmit

Rajongva szeretett ebére 12 millió dollárt hagyott a Fukarság Királynője néven is emlegetett New York-i hotelmágnás, Leona Helmsley. A 4-8 milliárd dolláros vagyont hátrahagyott, 87 éves üzletasszony egy egész csomó rokonáról meg sem emlékezett 14 oldalas végrendeletében.

BAMA

Az öreg hölgy hihetetlenül ragaszkodott a kis máltai terrierhez, így például a lakhelyéül is szolgáló Park Lane Hotel konyhájában kiadta a parancsot, hogy bármikor meg lehet szakítani a kiszolgálás, ha Trouble-nak készítenek finom falatokat. 2000-ben pedig a kutya miután megharapott egy ott étkező vendéget, az idős asszony egykedvűen úgy csak annyit mondott a vérző embernek: „Úgy látom Trouble nem kedveli magát!”

Az asszony nem csak kutyája, hanem fukarsága révén is elhíresült. Húsz éve például adócsalás miatt töltött másfél évet börtönben, s tőle származik az a szállóige is, hogy „Adót csak a szegények fizetnek”. Helmsley rosszindulata és szűkmarkúsága végrendeletében is megmutatkozott. A kétmilliárd forintnak megfelelő összeggel szemben csak 10 millió dollárt kapott az asszony bátyja, aki Trouble gondozója lesz. 100 ezer dollár ütötte sofőrje markát, s ugyan 20-20 milliót két unokája is megkap, de az összeg felét elvesztik, ha nem látogatják évente legalább egyszer apjuk sírját. Külön kiemelte, hogy másik két unokája nem kap semmit „ismert okok miatt”. Ez a hírek szerint az, hogy egyikük sem volt hajlandó Helmsley utolsó férje után a Harry nevet adni egyik gyermekének sem. 12 dédunokájáról például meg sem emlékezett a végrendeletben.

Az elkényeztetett kis öleb gazdája halála óta egyébként nem akar enni, így a személyzetnek kell megtömnie, miközben a bajkeverő buzgón osztja a harapásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában