Ország-világ

2007.08.06. 04:31

Máté Kriszta lányt szeretne

Néhány héten belül megszületik Máté Krisztina és Bárdos András közös gyermeke. A Tények műsorvezetője elárulta: továbbra is abban reménykednek, hogy kislányuk születik.

Kondoros Éva Katalin

– Hamarosan új taggal bővül családja. Tudatosan tervezték a második baba érkezését?

– Igen, szerettünk volna még egy gyereket.

– Ki tudta meg először, hogy várandós?

– Természetesen a férjem, András.

– Mikorra várják a kicsi jövetelét?

– Az orvosom szerint szeptember utolsó napjaira, de úgyis a gyerek dönt majd.

– Ádámot könnyen világra tudta hozni?

– A kisfiam császármetszéssel született. Előre tudtam, hogy így lesz, ugyanis amíg én túl kicsi vagyok, addig Ádám szép nagyra nőtt a pocakomban. 4 kiló 32 deka volt, amikor az orvos legelőször tette a mérlegre. Ebből következően valószínűleg a második gyermekemet is így hozom világra mert a legenda úgy tartja, a második gyerekek általában fejlettebbek, mint az elsők.

– Miért szeretné, ha most kislányuk születne?

– Soha nem mondtam, hogy ezt szeretném. Nekünk tulajdonképpen mindegy a neme. De a sorminta alapján lánynak kellene következnie. András első házasságából Bence után Fanni született meg, így most az lenne a logikus, ha Ádámnak húga lenne.

– Volt valami, ami miatt kifejezetten aggódott, amikor tudatosodott Önben, anya lesz?

Máté Krisztina

Szüetett: 1970. szeptember 16-án, Siófokon Végzettség: Janus Pannonius Tudományegyetem esztétika-magyar szak, Színház- és Filmművészeti Egyetem műsorvezető-rendező szak Karrier: 16 éves gimnazistaként elvállalta a Siófoki Tévé élő műsorának vezetését. Egyetemi tanulmányai alatt a Pécsi- a Szekszárdi- és a Kaposvári Tévénél, valamint a Magyar Rádiónál és a Magyar Televíziónál foglalkoztatták. Amint megszerezte a diplomáit, a TV2-nél kínáltak neki állást, itt dolgozik 1997 óta. A Színház és Filmművészeti Egyetemen doktori fokozatot szerzett.

– Ádám megszületése előtt tartottam attól, hogy nem merem majd megfogni őt, mert, ha túl pici, még eltöröm. De miután megszületett a kis vasgyúró, soha többet nem jutott eszembe ilyesmi. Egyébként azt gondolom, minden nő szorong abban a pillanatban, amikor kiderül, gyermeke lesz. A szülés előtt azért, hogy mindent úgy tudjon megtenni a baba egészségéért, ahogy az a legjobb, utána meg azért, hogy el ne rontsa, vagy hogy soha ne essen baja, és a későbbiekben nyilván azért, hogy boldog ember váljon belőle. Az aggodalmakkal, ha megbarátkozni nem is lehet, de valahogy meg kell tanulni elfogadni, kezelni őket. Már csak azért is, mert a féltés akkor sem múlik el, ha a gyerek felnőtté válik. Igyekszem a saját tudásomat és tapasztalataimat maradéktalanul átadni Ádámnak és a testvérének, hogy legyen valamiféle alapjuk, amire ők is építkezhetnek. De hogy miként tudnak a későbbiekben az élet dolgaiban eligazodni, az nagyban múlik a szerencsén is. Én majd akkor mondhatom magamat elégedettnek, ha ők boldogok lesznek.

Végzettség: Janus Pannonius Tudományegyetem esztétika-magyar szak, Színház- és Filmművészeti Egyetem műsorvezető-rendező szak

Karrier: 16 éves gimnazistaként elvállalta a Siófoki Tévé élő műsorának vezetését. Egyetemi tanulmányai alatt a Pécsi- a Szekszárdi- és a Kaposvári Tévénél, valamint a Magyar Rádiónál és a Magyar Televíziónál foglalkoztatták. Amint megszerezte a diplomáit, a TV2-nél kínáltak neki állást, itt dolgozik 1997 óta. A Színház és Filmművészeti Egyetemen doktori fokozatot szerzett. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában