Ország-világ

2007.08.10. 06:07

Sakkszimultán végelgyengülőknek

Aki az egyhetes pörgésben nem múlik ki végelgyengülésben, számtalan sportolási lehetőséggel fáraszthatja ki magát a Szigeten.

Éber Sándor

Már a Sziget hetének végigszórakozása is komoly sportteljesítménnyel ér fel. Gondoljunk bele a színpadok és a kocsmák közötti távok folyamatos teljesítésébe, a zenei produkciók végigőrjöngésébe, mindezt teljesítményfokozónak vélt, de egy idő elteltével inkább hendikeppet jelentő alkohol fogyasztásával együtt. A végletekig kifacsart szigetezőket azonban sportolási lehetőségek széles garmadája is várja.

Természetesen most is a legmenőbbnek az extrém sportok számítanak. A bungee jumpingolás lassan már az óvódásoknál is vízválasztónak számít, hogy kit lehet puhánynak cikizni. Akinek ez sem elég, az katapultba ülve lőheti magát többedmagával egy óriási csúzliban az Anettka által is megjárt kozmikus sötétségig. A magasság, sebesség, hányinger további lelkes hívei a kalandparkot végigmászva csúszhatnak le egy igen magas és hosszú kötélpályán többnyire velőtrázó üvöltéssel.

Idén mintha már kevesebben érkeznének meteorlabdával, meg ördögpálcákkal. A Vándor Vurstlinál azonban kölcsönözhetünk cirkuszi eszközöket, akár gólyalábat is.

A hagyományos sportoknak idén az egyik bank sportelepe adja legnagyobb teret. Lehet focizni, röplabdázni, teniszezni, ergométerrel evezni, mindezt sajnos tarlóra emlékeztető szikkadt, göröngyös pályán, vagy számos veszélyt hordozó salakon. Egy zárt fedett kisebb boxban azonban egyérintőt is játszhatunk. Ismét lehet gombfocizni, ahol profikkal játszva veszíthetjük el egész életünkre kedvünket az asztali labdarúgástól.

Még egy görkoripályát is létesítettek, valamint egy olyan lovagi tornapályát, ahol egy csúszós lejtőn felmászva kell sárkányfejeket leütnünk. A csocsó még mindig a Sziget egyik legjelentősebb kocsmasportja, rengeteg söntésnél forgathatjuk a labdarúgóbábúkat.
A dögmelegben akár strandolhatunk is, ha kibírjuk várni sorunkat a medencénél. A küzdősportok közül a másnaposság után a birkózás népszerű a Szigeten, ezúttal csokoládéban hemperegve fektethetjük kétvállra ellenfelünket. A Nem Nyúl Parkban szumózhatunk, vagy gigantikus, mozgó túró rudik között ügyeskedve teljesíthetünk akadálypályát.

Aki már jelentősebb mozgásra képtelen, vagy maradék agysejtjeit akarja inkább megmozgatni a többnapos alkoholizálás után, az a logikai Játékok Sátrában ütheti el az idejét. Itt sakkozhatunk szimultánt játszva nemzetközi nagymesterekkel, vagy akár gózhatunk, amőbázhatunk, sodokuzhatunk is. Az Afro-Latin Színpadon és Világfaluban afrikai és indonéz társasjátékokat tanulhatunk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában