Ország-világ

2007.08.10. 14:22

Tömegek tartanak Kecskemétre

BAMA

Szombaton kezdődik a kétnapos nemzetközi légiparádé Kecskeméten.
- Jelenleg a bázis teljes személyi állománya a repülőnap sikeréért dolgozik - közölte ki Pető István, a kecskeméti légibázis parancsnoka. A dandártábornok elmondta: ekkora méretű bemutatót még sohasem szerveztek. A szervezők ezúttal nagyobb területet biztosítottak a haditechnikai bemutatóknak, a levegőben pedig nem lesznek külön magyar és nemzetközi blokkok.
- Kizárólag a látványra koncentráltunk - nyilatkozta Pető parancsnok, aki elmondta, minden tervezett feladatot határidőre végrehajtottak.
A szombati és vasárnapi repülőnapra több mint százötvenezer látogatót várnak.
Fontos tudnivaló: a repülőtér közelében nem lesz parkolási lehetőség! A város határában a fontosabb utak mentén hatalmas parkolókat alakítottak ki, ahonnan buszokkal szállítják a nézőket a rendezvényre. A parkolás ezeken a kijelölt helyeken ingyenes és az onnan induló buszokon sem kell fizetni.

Pilóták a gyermekekért

A repülőnap hagyományaihoz híven idén is aukciót hirdettek a repüléssel kapcsolatos relikviákra. A magyar és külföldi repülés neves képviselői ajánlottak fel különleges tárgyakat, hogy az azok értékesítéséből befolyt összeggel támogassák a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület alapítványát. A jótékonysági árverésre a liciteket az [email protected] címre lehet küldeni. A felajánlott relikviákat a www.repulonap.hu oldalon is megtekinthetik.

Légiparádé az interneten

Akik esetleg nem tudnak eljutni Kecskemétre a hétvégi légiparádéra, azok interneten keresztül követhetik az eseményeket. A nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató online internetes közvetítése a következő címen érhető el:http://www.mobilwebtv.hu/repnap2/index.php

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában