Ország-világ

2007.10.15. 15:48

Napirend előtt Veres áfa-visszaigényléséről

Személyem nem merült fel az áfa-visszaigénylési ügyben - mondta Veres János hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. A pénzügyi tárca vezetője Balsai István kérdésére válaszolt.

BAMA

A fideszes képviselő azt kérdezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Veres János pénzügyminisztertől, hogy elfoglalhatja-e "Kossuth Lajos székét" pénzügyminiszterként az a személy, aki saját maga által tulajdonolt és ügyvezetett cég kapcsán jogtalanul igényelt vissza 55 millió forint áfát, vagyis társával együtt áfacsalást követett el. Balsai István felidézte: 1.039 darab fiktív számla alapján 1991. és 1995. május 31. között Veres János cége kerekítve 55 millió forint áfát igényelt vissza. Az államot - tette hozzá a fideszes képviselő - így a be nem vallott és meg nem fizetett áfa miatt összesen 248 millió 142 ezer forint kár érte.

"A szóban forgó ügyben személyem fel nem merült, az adott időszakban az adott társaság a jogszabályok szerint járt el, erre vonatkozóan a szükséges vizsgálatokat az illetékes hatóságok lefolytatták, és megállapításaik ezt tükrözik" - válaszolt a  fideszes képviselőnek Veres János. A pénzügyi tárca vezetője kitért arra, hogy a cég egyes dolgozóival szemben "bizonyos döntést" hozott a bíróság. Veres János hangsúlyozta, a rendelkezésre álló információk szerint a cég szabályosan járt el, a cég üzletfeleinél "szabályszerű eljárás keretében" találtak szabálytalanságokat, ezeket kivizsgálva pedig egyeseket nem, másokat viszont elmarasztaltak.

"Szabálytalanságot el nem követtem, csak politikai támadásnak tudom tekinteni, ami itt elhangzott" - szögezte le a pénzügyi tárca vezetője, aki ismét hangsúlyozta: személye nem merült fel az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában