Ország-világ

2007.10.11. 18:10

Pénteken indul a távfűtés Budapesten

A meteorológiai előrejelzés szerint hétvégén erősen csökken a hőmérséklet, vasárnapra a napi átlag 6-7 °C körül várható. Ezért a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. péntektől minden lakásban beindítja a fűtést.

Vég

Mivel valamennyi lakásban október 15-étől esedékes a fűtés, azok, akik nem igénylik a szolgáltatást, képviselőjükön keresztül a Főtáv Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, vagy a helyi kirendeltségen személyesen, vagy faxon elküldött üzenetben lemondhatják azt – derült ki a távhőcég csütörtöki közleményéből.

A Főtáv Zrt. ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a távfűtés megkezdésének elengedhetetlen feltétele, hogy a házakban a fűtési rendszerek üzemkész, ellenőrzött és kipróbált állapotban legyenek. Amennyiben valamely épület fűtéshálózata megbontásra került, úgy azt a fűtésbeindítás előtt kell jelezni. A 240 ezer budapesti fogyasztó már szeptember 4-étől kérhette a fűtés elindítását. A szolgáltatást több társasház igénybe is vette, jelenleg 103 ezer lakásban van már fűtésszolgáltatás.

Mint emlékezetes, a Főtáv javaslatára, a fővárosi önkormányzattal egyetértésben 13 százalékkal alacsonyabb lesz az alapdíj, amelyet egy évre befagyasztanak. Némi kockázatot jelent ugyanakkor egy hideg tél, hiszen a jövőben a számla jobban függ a ténylegesen elfogyasztott hőtől. A döntés értelmében további 10 százalékkal spórolhatnak azok a fővárosiak, akik vállalják, hogy részt vesznek a Főtáv fűtéskorszerűsítési programjában. A javaslatot a fővárosi közgyűlés valamennyi frakciója megszavazta, bár a Fidesz szerint „egy kicsit PR szaga van”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában