Ország-világ

2007.11.25. 17:58

A kormánytagoknak idén nem jár pénz karácsonyra

Farkas Károly

„Ebben az évben nem oszt ki jutalmakat a kormánytagok között a miniszterelnök” – jelentette be szombaton Daróczi Dávid kormányszóvivő. „Ez nem jelenti azt, hogy Gyurcsány Ferenc nem elégedett a miniszterek munkájával” – hangsúlyozta a szóvivő. A miniszterelnök szerint ugyanis a kabinet az elmúlt évben nagyobb lépéseket tett, mint elődei egy teljes, négyéves ciklus alatt.

A közalkalmazottak azonban idén is kapnak jutalmat, méghozzá egy új, teljesítményértékelési rendszer szerint. Mint azt Szetey Gábor államtitkár közölte, november végéig minden közalkalmazott ez évi teljesítményét kiértékelik és az alapján dől el, kaphat-e, és ha igen mekkora összegre számíthatnak.

„Egy erős országban a gazdasági növekedés leállításáért, a reálbérek és a nyugdíjak csökkentéséért, az egészségügy szétveréséért, iskolák, vasutak, posták bezárásáért, az emberek becsapásáért és felhatalmazás nélküli, erőszakos, antidemokratikus kormányzásért nem jutalom, hanem büntetés jár” – jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Egy évvel ezelőtt nagy botrányt kavart, hogy a miniszterelnök több kormánytagnak nagy összegű jutalmakat ítélt meg.

Veres János kéthavi illetményének megfelelő összegű jutalmát kiegészítve a Nyírbátorban a szegény gyerekek karácsonyára fordította. Bajnai Gordon egyhavi illetménynyi jutalmát egy súlyosan beteg gyermekeket támogató közhasznú alapítvány javára ajánlotta fel, Gráf József is ugyanekkora jutalmat kapott, ő a Szigetvári Önkormányzat által szervezett szegények karácsonyára fordította a pénzt. Kiss Péter háromheti illetményének megfelelő összegű jutalmát a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak ajánlotta fel, Hiller István ugyanennyit az Eötvös Collégiumnak adott. Szekeres Imre az évközben szolgálatteljesítés közben elhunyt honvéd tűzszerészek gyermekeinek segítésére ajánlotta fel jutalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában