Ország-világ

2007.11.24. 15:21

Húsz férfival egy cellában a 15 éves brazil lány

Csaknem egy hónapig volt összezárva férfiakkal, a rablás gyanújával vádolt tinédzser Brazíliában, Pará államban. Cellatársai könyörtelenül megerőszakolták, és szexre kényszerítették, ha ennivalóhoz akart jutni.

BAMA

Az első naptól fogva erőszakot követtek el a lányon, miközben a rendőrök nem csináltak semmit. A fogdában többször is cserélődtek az őrizetesek, szinte mindenki kihasználta a lányt. Volt, hogy húszan, máskor 34-en voltak a zárkában. A kiskorú szörnyű helyzetére egy ismeretlen telefonáló hívta fel a kormányzóság és a média figyelmét. Kiderült, a rendőrség még csak vádat sem emeltetett a lány ellen, sőt a hanyagul kezelt iratokból azt sem lehetett már megállapítani, hogy pontosan miért is tartóztatták le. Ügyvédje szerint a rendőrök azzal védekeztek, nem tudták, hogy a lány még nem nagykorú.

Az állam kormányzónője azt ígérte, példás büntetésre számíthatnak az ügyben résztvevők a szigorú vizsgálat után. A lány családja fél a bűnözőktől, ezért nem hajlandó nyilatkozni. A megkeseredett fiatal viszont úgy érzi, neki úgyis mindegy: hajlandó vallomást tenni, hiszen ő felismeri az őt letartóztató és a férfiakhoz záró rendőröket, és a molesztáló férfiakat is. Az ügy óriási felháborodást keltett a dél-amerikai országban, különösen azért, mert nem ez volt az első ilyen eset. Nemrég egy 23 éves nőt zártak össze 70 férfival, szintén csaknem egy hónapig, szintén Pará államban, a rabtársai vele is erőszakoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában