Ország-világ

2007.11.16. 13:24

Johnny Depp a legjobban fizetett filmsztár

Hegedűs Rita VR

Johnny Depp keres a legjobban a színészek és Nicole Kidman a színésznők között a hollywoodi álomgyárban. Az elmúlt egy év bevételi adatai alapján az amerikai Forbes magazin sorolta be a filmcsillagokat.
A szerdán közzétett összefoglaló a 35 éven felüli sztárok keresetét vette figyelembe, de a jelentésből kiderül, hogy a "legek" korra való tekintet nélkül tartják a csúcsot. A lista éllovasai, Brad Pitt, George Clooney vagy Nicole Kidman mind betöltötték már a negyvenet, mégsem érhet a nyomukba egy divatos sztárocska - még a közkedvelt Scarlett Johansson és Keira Knightley - sem az ifjú korosztályból.

A 44 éves Deppről öt éve senki sem gondolta volna, hogy Hollywood legjobban fizetett színésze lesz. Az Ed Wood és a Csokoládé különcnek tartott sztárja A Karib-tenger kalózai-trilógia Sparrow kapitányával aratott akkora sikert, hogy 2006 júliusától 2007 júliusáig 92 millió dollárt (mitegy 16 milliárd forintot) söpört be.

A karizmatikus kalózt az 51 éves Tom Hanks követi a listán 74 millió dollárral (közel 13 milliárd forinttal), majd a 41 éves Ben Stiller következik 38 millióval (6,6 milliárd forinttal), a 43 éves Brad Pitt 35 millióval (6 milliárd forinttal), a 45 esztendős Tom Cruise és a 39 éves Will Smith 31 millióval (5,4 milliárd forinttal), valamint a 41 éves Adam Sandler 30 millióval (5,2 milliárd forinttal). George Clooney kilencedik a listán, a 46 éves színész-rendező munkáiból 25 milliót (4,3 milliárd forintot) szedett össze az utóbbi egy évben.

A negyedik ikszbe lépett Kidman 28 millió dolláros (4,9 milliárd forintos) jövedelme kimagaslik a női mezőnyből. A filmenkénti 15 millió dolláros honoráriumot elért ausztrál színésznő a magazin bevételi toplistáján a nyolcadik helyre került.

A színésznők sorában Jennifer Aniston és Cate Blanchett (mindketten 37 évesek) járnak a nyomában 14 és 13 milliós (közel 2,5 milliárd forintos) keresettel. A 43 éves Sandra Bullock 10 millió dollárt (1,7 milliárd forintot), az Oscar-díjas Julia Roberts (aki októberben töltötte be a negyvenet) 9 milliót (1,6 milliárd forintot) könyvelhetett el az elmúlt szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában