Ország-világ

2007.11.21. 14:10

Kern beleszeretett Oláh Ibolyába

Tímár Péter az 510.000-es nézőszámot produkáló Csinibaba után ismét zenés közönségfilmet forgatott. A Casting jövő januárban kerül a mozikba. A kereskedelmi televíziókban egymást érik a zenei tehetségkutatók, nem csoda, ha a filmeseket is megihlette a téma. Bár a film a Megasztár első szériájának díszleteiben készült, a főszereplőt pedig az egykori második helyezett Oláh Ibolya alakítja, a rendező szerint nem róluk szól.

BAMA

A sztori szerint Novai Rezső (Kern András), egy hajdan szebb napokat látott dalszerző, énekes és zongorista. Miután évekkel ezelőtt a feleségét balesetben elveszítette, megcsömörlött, magánélete kisiklott, visszahúzódó és zárkózott emberré vált. Egy régi bérházban él egyedül. Kis presszóban zongorázik estéről-estére, a barátai is onnan kerülnek ki. Egyetlen dolog érdekli a zongorán kívül, a lóverseny. Ormos Kati (Oláh Ibolya) rá akarja venni Rezsőt, készítse fel őt a dalversenyre. Kati egy nevelőotthonban takarítónő, abban az árvaházban, ahol addigi életét töltötte.

Rezsőhöz egy hivatásos énektanárnő, a férfi régi szerelme - Juli (Tóth Éva) - küldi, mert ő nem volt képes megbirkózni a lány erős személyiségével. Rezső először hallani sem akar a tanításról, ám Kati nem hagyja magát, nyakára jár a férfinak. Végül sikerül és közben persze a verseny is elkezdődik. Innentől kezdve lesz érdekes és emberi a sztori, hogyan talál egymásra egy olyan ember, aki már feladta ambícióit, egy másikkal, akié talán most kezdődhet. Bár nem ismeri el, és nem is akarja, Kati életre kelti Rezsőt, a lány pedig elindul a karrier, a sztárság felé. Keményen dolgoznak a sikerért, és ez egyre közelebb hozza egymáshoz a két különös embert…

A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai mellett az emberi kapcsolatok minden típusa felsorakozik, megismerhetjük a törtető sajtófőnököt Oroszlán Szonja személyében, a hírnévre vágyó pizzafutárt, akit Puskás Peti alakít és akit egy rövid románc erejéig Ormos Katival is összehoz a kedves történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában