Ország-világ

2007.11.29. 17:01

Lang Györgyi esélyt kapott a gyógyulásra

Kerekes székbe kényszerült Lang Györgyi. A betegsége miatt nehezen mozgó és fájdalmakkal küszködő énekesnő előtt új reménysugár csillant fel: őssejtkezelést kap.

Terefere

Hosszú évek óta ismertek a Pa-Dö- Dő énekesnői. Falusi Mariann és Lang Györgyi  nemcsak dalaikkal hoztak új színt, de különc megjelenésükkel is örökre beírták magukat a hazai pop történelemkönyvébe.

Minden tökéletes volt, úgy nézett ki, rendben mennek a dolgaik, amikor történt valami. Györgyi kezdetben csupán furcsán érezte magát: fájdalmai voltak, végtagjai olykor nem engedelmeskedtek. Eleinte nem vette komolyan a dolgot, ám amikor tünetei súlyosabbá váltak, orvoshoz fordult. A szakemberek alaposan kivizsgálták Györgyit, és az orvosi di agnózis megdöbbentette az énekesnőt: szklerózis multiplex.

A szörnyű hírt Mariann természetesen az elsők között tudta meg.  Megbeszélték, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a gyógyulás érdekében, de titokban tartják a dolgot, és Györgyi továbbra is elmegy mindenhová, ahová a Pa-Dö-Dőt meghívják. Fából kis színpadi fedezéket ácsoltattak a „testőr” srácnak, aki árnyékként követte Györgyit a koncertekre, s mögé bújva figyelte, mikor veszti el egyensúlyát.

A fellépések egyre követték egymást, Györgyi állapota pedig sajnos tovább romlott. Eleinte csak a táncot hagyta abba, s csak egy helyben álldogált a színpadon. Később egy bárszéket hoztak be neki, és annak támaszkodott, majd az utóbbi időben végigülte a fellépéseket.

Az énekesnő, bár egyre elkeseredettebbnek látszott a próbákon, mégsem adta fel. Semmi mást nem akart, „csak” meggyógyulni. Kezelésekre járt, szedte az orvos által felírt gyógyszereket, amelyeknek köszönhetően hol jobban, hol rosszabbul volt. Közben rendszeresen látogatta idős édesanyját is – betegsége ellenére is mindig elment hozzá. Nem akarta, hogy anyukája tudomást szerezzen bajáról, és aggódjon érte.

Egy közeli barátjuk nemrégiben azt híresztelte, Györgyi feladta a küzdelmet. Ez azonban nem igaz, sőt! Lang Györgyi aláveti magát egy őssejtkezelésnek, amelyre a közelmúltban nyílt kaposvári IRM Őssejtkutató Laboratóriumban kerül sor. Az orvosok, miután megvizsgálták az énekesnőt, bizakodni kezdtek. Szerintük jó esély van arra, hogy Györgyi hamarosan lábra álljon. De a kezelés nem lesz sétagalopp, hónapokig eltart majd. A lányok bíznak benne, hogy a Pa-Dö-Dő jubileumi koncertjén újra együtt állhatnak a színpadon, jókedvűen énekelve, mint nem is olyan régen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában