Ország-világ

2007.11.16. 17:28

Miről tárgyalt egymással Orbán Viktor és a LIGA?

V.M.

„Újabb dolgozói érdekvédelmi szervezetek csatlakoztak a LIGA Szakszervezetek november 21-i demonstrációjához, amellyel a nyugdíjszabályok változtatása és az egészségbiztosítás privatizációja ellen tiltakoznak” – jelentette be tegnap Gaskó István. A LIGA elnöke felsorolta, hogy a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerész Kamara, az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége egyaránt támogatásáról biztosította a kezdeményezését.

Palkovics Imre, a MOSZ elnöke elmondta, hogy a demonstráció napján a Ferihegyi repülőtér dolgozói két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak, a munkabeszüntetés a földi kiszolgálást érinti.

„Érdemes megnézni, hogy a jövő szerdára meghirdetett sztrájk munkavállalói demonstráció-e vagy pártpolitikai jellegű demonstráció” – mondta tegnap Daróczi Dávid. A kormányszóvivő nem tudja, van-e kapcsolat aközött, hogy a többi nagy szakszervezeti tömörülés nem csatlakozott ehhez a demonstrációhoz, illetve aközött, hogy a Liga szakszervezet elnöke az elmúlt napokban Orbán Viktorral egyeztetett „és valamilyen megállapodást kötöttek egymással”. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a sztrájkot támogatja és részt vesz a felhívás terjesztésében a Fidesz és a Jobbik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában