Ország-világ

2007.11.23. 16:08

Népszavazás: még zajlik az aláírások hitelesítése

Még nem fejeződött be a Fidesz által benyújtott népszavazási kérdésekhez gyűjtött aláírások hitelesítése, a folyamat a törvényben előírt rendnek megfelelően zajlik – nyilatkozott pénteken az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. Rytkó Emília elmondta, amint végeznek az ellenőrzéssel, azonnal jelentést tesznek az Országos Választási Bizottságnak (OVB), hogy dönthessen az aláírások hitelesítéséről.

É. S.

Az OVI elnöke kifejtette, ezúttal is csak 45 nap áll a rendelkezésükre, pedig egymillió aláírást kell ellenőrizniük, míg korábban, az addigi legtöbb, 310 ezer szignó vizsgálatakor is igénybe kellett venni a biztosított 45 napot. A Fidesz frakcióvezetője pénteken megismételte Deutsch-Für Tamás kijelentését, mely szerint a Fidesz delegáltja azt a tájékoztatást kapta, hogy a kórházi napidíjról szóló kérdés ügyében már végeztek az ellenőrzéssel. Navracsics Tibor szerint így nincsen értelme húzni az időt.

Az OVB elnöke pénteken közleményében reagált Orbán Viktor Fidesz- és Semjén Zsolt KDNP-elnök csütörtöki levelére, amelyben gyors eljárást kértek a testülettől. Szigeti Péter nem látja indokoltnak az OVB soron kívüli ülését, mivel az aláírások ellenőrzésére jogosult állami szerv vezetőjétől nem kapott értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában