Ország-világ

2007.11.25. 17:39

Töredékáron lehet ingatlanhoz jutni az APEH induló árverésein

D. N.

Közzétette honlapján az adóhivatal (www.apeh.hu) a következő hetekben kalapács alá kerülő ingatlanok országos listáját, amelyen a lakóingatlantól a szántóföldig szinte minden megtalálható. Legelőször november 28-án lehet Békés megyében egy csanádapácai szántóra, illetve egy gédorosi két és félszobás családi házra licitálni. Több árverés lesz 29-én és 30-án is. Békésben például egy nagyobb, ipari tevékenység folytatására alkalmas épületegyüttest is árvereznek. A nem lakáscélú társasházi lakások között raktár- és pincehelyiségektől üzletekig és műhelyekig több típusú ingatlan is megtalálható, melyeket egyenként kívánnak értékesíteni.

Győr-Moson-Sopron megyében az előbbiekkel szemben szántók, szőlősök és termőföldek kerülnek kalapács alá, Sopron, Harka és Pereszteg környékén. Budapesten csak egy 54 négyzetméteres, elhanyagolt társasházi lakás vár erre a sorsra.

Somogyban két olyan nagyobb lakóingatlant is megvásárolhatnak az érdeklődők, amelyet akár társasházzá is lehet alakítani. Mindkét építmény rossz állapotban van, és évek óta üresen áll.

Az APEH a legfontosabb szabályokra is felhívja a figyelmet. Így például arra, hogy licitálni csakis személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. Az adós azonban semmilyen formában nem válhat aktív szereplőjévé a liciteknek.

Az licitálhat, aki a 10 százalékos előleget még az ajánlat megtétele előtt a végrehajtónál letétbe helyezte. Ajánlatot tenni csakis a licitár háromszori kikiáltása előtt lehet.

A legjobb ajánlatot adó vevőnek 15 nap alatt a teljes vételárat ki kell egyenlítenie, ellenkező esetben elveszíti a 10 százalékos előleget is. A végrehajtó indokolt esetben legfeljebb két hónapos halasztást adhat, de ennek fejében a vevőnek késedelmi kamatot kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában