Ország-világ

2008.01.24. 18:57

A kormányfő ragaszkodik Draskovicshoz

Cáfolja a miniszterelnök, hogy kormányalakításra készülne. Gyurcsány Ferenc pletykának minősítette azokat a híreket, melyek szerint személycserék várhatóak a kormányban.

Tibay Gábor

Sem Draskovics Tibor tárca nélküli, sem Lamperth Mónika szociális és munkaügyi, sem pedig Horváth Ágnes egészségügyi miniszter távozása nincs napirenden, állította a kormányfő, noha két napilapban is megjelentek az ezt szellőztető értesülések.

A napokban további két kormányzati politikus távozása került terítékre: míg azonban Gál J. Zoltán kormányfői kabinetfőnök maga kérte felmentését, addig Szetey Gábor személyügyi államtitkárról a sajtó állította, hogy foglalkozik a váltás gondolatával. Lapunk úgy tudja, a szocialisták legutóbbi elnökségi ülésén valóban szóba kerültek személyi kérdések, de míg Gál J. Zoltán távozását valóban megvitatták a pártvezetők, addig sem Szetey Gábor, sem Draskovics Tibor esetleges lelépése nem került napirendre. Lapunk szocialista forrásból úgy értesült, Gál J. Zoltán egyszerűen „elfáradt” kettős – kabinetfőnöki és kommunikációs vezetői – feladatában, a kormányfő pedig, nem akarván végleg megválni az általa értékes embernek tekintett Gáltól, az esetleges személyes konfliktusokat megelőzve engedte el bizalmasát; Gál tudására a párt továbbra is számít.

Lapunknak megerősítették, hogy Szetey Gábor személyügyi államtitkár valóban kapott az üzleti szférából ajánlatot, melyet fontolóra is vett, ám azt, hogy távozására a közeli napokban kerül-e sor, forrásaink nem tartották valószínűnek. A távirati iroda saját értesülésként azt közölte, Szetey Kiss Péter kancelláriaminiszterrel és a kormányfővel már tárgyalt jövőjéről: döntés állítólag a jövő hét elején születik. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc ugyanakkor ragaszkodik az általa jó szakembernek, ám „keményfejűnek” is tartott Draskovics Tiborhoz, akit – ha nem is kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszterként – mindenképpen megőrizne a kabinet környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában