Ország-világ

2008.01.21. 14:12

Felfüggesztették a fővárosi ügyészségi szóvivőt

mti

Hétfőn fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Varga Gergely ügyészségi szóvivővel szemben Ihász Sándor fővárosi főügyész. Ezzel együtt Vargát felmentették szóvivői pozíciójából. Varga ellen a Deport-´56 nevű szervezet is feljelentést tett a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalnál. Varga 2006 szeptemberében történt rendőri bántalmazások ügyében indított eljárás tavaly szeptemberi tárgyalása után azt állította: tudja, hogy kik voltak a rendőr tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján.

"Mai napon fegyelmi eljárást rendeltem el az ügyben az eddig a sajtóban megjelent adatok birtokában. Ennek határideje 30 nap. Ezzel együtt Varga Gergelyt felfüggesztettem a szóvivői pozíciójából, de ügyészként tovább dolgozhat" - mondta az [origo]-nak Ihász Sándor fővárosi főügyész. Hozzátette: a történteket mindenképpen tisztázni kell, de amíg nincs több információ a birtokában, érdemben nem tud többet mondani.

Varga Gergely januárban lett a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Első televíziós nyilatkozata során őt több ember felismerte mint azt az férfit, aki tavaly szeptemberben a kőbányai kapitányságon történt rendőri bántalmazások ügyének egyik tárgyalása után többekkel beszélgetve azt állította: rendőr kollégáktól tudja, hogy kik voltak a tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján. A férfi akkor ügyészként mutatkozott be, de mint mondta, magánemberként volt jelen a tárgyaláson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában