Ország-világ

2008.01.16. 17:51

Gyurcsány Gyöngyösre hozza az Apollo Tyres-t

„Közvetlenül az új üzem létesítéséről szóló megállapodás előtt állunk”, jelentette be szerdán Gyurcsány Ferenc az Indiai Iparszövetség üzleti konferenciáján Újdelhiben.

M. L.

A miniszterelnök elmondta, a magyar kormány az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó vállalattal állapodott meg egy, a gyöngyösi ipari parkban létesítendő üzemről, amely 300 millió euróból valósulna meg és 1500 munkahelyet teremtene. A kormányfő szerint a beruházás annak ellenére hazánkban valósul meg, hogy a magyar kormány mintegy egymilliárd forint kisebb támogatást ígért, mint a rivális Szlovákia. Ez pedig annak a szektorális hatása, hogy korábban már sikerrel csalogattunk Magyarországra gumiipari vállalatokat. Az állam egyébként egyharmaddal kisebb támogatást ígért a beruházónak, mint korábban a dél-koreai Hankooknak, amely közel 16 milliárd forint volt.

Az 1975-ben alapított cégnek hét gyára van Indiában és Afrikában, éves nettó bevétele meghaladja az egymilliárd dollárt. Várhatóan április 13-án teszik le a gyöngyösi üzem alapkövét, s 18-20 hónap múlva indulhat a termelés. A teljes kapacitás évi 7 millió abroncs lesz, ami némileg elmarad a Hankook 10 milliós maximális produktivitásától.

Munkanélküliség Heves megyében

Regisztrált állástalanok 2007. decemberében 16713 fő Változás 2006. decemberéhez képest +1800 fő, 12 százalék Munkanélküliségi ráta 12,9 százalék Régiós munkanélküliség 18,4 százalék Forrás: Regionális Munkaügyi Központ

Változás 2006. decemberéhez képest +1800 fő, 12 százalék

Munkanélküliségi ráta 12,9 százalék

Régiós munkanélküliség 18,4 százalék

Forrás: Regionális Munkaügyi Központ -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában