Ország-világ

2008.01.22. 10:55

Ismét Budapesten lehet Maugli

BAMA

A szlovák rendőrségnél használatos lőfegyverek láthatók azokon a videókon, amelyeken szlovák Polícia (Rendőrség) feliratú öltözetben fiatal férfiak lövéseket adnak le egy általuk Hedvignek nevezett bábura. A név Malina Hedvigre, a 2006 augusztusában Nyitrán állítólag megvert magyar diáklányra utalhat.

A képsorokon szlovák rendőri gyakorlóruhába öltözött tagbaszakadt férfiak láthatók, akik egy azonosítatlan lőtéren egy Hedvig nevű célbábura lövöldöznek, s közben ordenáré módon mocskolják a célkeresztbe vett bábut. A felvételeket radovan83 nicknéven tavaly szeptemberben tette fel egy ismeretlen egy videomegosztó szájtra.

Az egyik videón például az látható, ahogyan egy kiképzésen részt vevő fiatal férfi lövéseket ad le a bábura, miközben egyre közeledik felé. Közben a háttérből vélhetőleg két vagy három férfi azt mondja: "Hedviget, Hedviget! Ez tetszik neked! Te mocsadék!" Ezek a szlovák szavak akkor hangoznak el, amikor a férfi a pisztoly után géppisztolyból kezd el lőni. A felvételen az is látható, hogy miután a lövöldöző odaér a bábuhoz, megrúgja azt.

Több portál egyértelműen, mások fenntartásokkal ugyan, de úgy értelmezik a képsorokat, hogy a bábut arról a nyitrai magyar egyetemistáról, Malina Hedvigről nevezték el, akit saját bevallása szerint 2006 augusztusában két bőrfejű azért vert meg, mert az utcán magyarul beszélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában