Ország-világ

2008.01.22. 13:07

Kákossy bemutatta a MÁV-START Zrt. új vezetőit

Kozák Tamás, a MÁV-Cargo volt vezérigazgatója, lett a MÁV-START Zrt. új vezérigazgatója, a cég igazgatóságának új elnöke pedig Csepi Lajos, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, főigazgatója. A felügyelőbizottság elnöke Aba Botondot, a Közlekedéstudományi Intézet személyközlekedési igazgatója, a BKV volt vezetője lesz.

BAMA

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter közölte: a MÁV-START Zrt. megújult igazgatóságának tagjai: Gecser Ottó (Brokernet Holding Zrt., vezérigazgató-helyettes), Kovács László (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, intelligens közlekedési rendszerek szakértője), Kovácsné Egedi Éva (Pénzügyminisztérium, vagyongazdálkodási főosztályvezető), Kozák Tamás (MÁV-START Zrt., vezérigazgató), Müller János (Bankszövetség, vezető tanácsadó) és Jándi Péter (MÁV Zrt., kabinetfőnök).

A MÁV-START Zrt. megújult felügyelőbizottságának tagjai: Dabóczi Kálmán (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Közszolgáltatások Szervezése Főosztály vezetője), Tímár János (Nemzeti Közlekedési Hatóság, szakmai főtanácsadó), Fridrich Imre (munkavállalói képviselő, Vasutasok Szakszervezete) és Halasi Zoltán (munkavállalói képviselő, VDSZSZ Szolidaritás)

Kákosy Csaba elmondta: a MÁV START Zrt. vezetésétől utasbarát szemléletet vár el. Szerinte alapvetően nem pénz kérdése, hogy a szerelvények tisztábbak, a pénztárak előtti sorok rövidebbek, a vonatok pedig pontosabbak legyenek.

Kákosy Csaba szerint január 2-án nem az okozott problémát, hogy egy téves időjárási helyzetértékelésnek köszönhetően kevesebb vonat járt, hanem az, hogy a vasúttársaság nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet, nem tájékoztatta megfelelően a pályaudvarokon várakozó utasokat.

A miniszter ezért kezdeményezte 2008. január 3-án a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését és a felügyelőbizottság megújítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában