Ország-világ

2008.01.31. 17:05

Májusra elkészül a villanyvilágítás a REAC pályáján?

A Budai II László Stadion villanyvilágításának kiépítését májusra vállalná a XV. kerületi önkormányzat, amelynek hiánya miatt a helyi labdarúgóklub, az élvonalban szereplő REAC Sopronban kénytelen játszani tavaszi hazai mérkőzéseit.

BAMA

Hajdú László polgármester szerint az önkormányzat nem hibázott abban, hogy mostanáig nem készült el a villanyvilágítás, mivel a 2005-ös licenceljárás során azt vállalta a kerület vezetése, hogy a stadionnal kapcsolatos, szükséges infrastrukturális fejlesztéseket három éven belül, három ütemben hajtja végre. Ennek megfelelően a villanyvilágítás átadásának tervezett időpontja május 26-a.

A polgármester közleménye arra emlékeztetett, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly júniusban döntött úgy, hogy a jelenleg zajló bajnokság tavaszi szakaszában már csak olyan pályán lehet játszani, amelynek van villanyvilágítása. Az önkormányzat soron következő, szeptember 5-i ülésén döntött a munkálatok finanszírozásáról. A tájékoztatás szerint a tervezési folyamat elhúzódott a pálya elhelyezkedése és beépítettsége miatt, s a napokban emelkedett jogerőre a IV. kerületi Polgármesteri Hivatal építésrendészeti hatósága által kiadott építési engedély. Az önkormányzat közbeszerzési eljárással kapcsolatos tenderkiírása folyamatban van.

Az MLSZ október 25-én döntött arról, hogy amennyiben december 31-ig nem készül el a villanyvilágítás a Budai II László Stadionban, akkor megváltoztatja a létesítmény osztályba sorolását, de a minősítés megváltoztatásáról – mint a létesítmény tulajdonosa és fenntartója – az önkormányzat még nem kapott hivatalos értesítést. A REAC körül kialakult helyzet tisztázása miatt XV. kerület képviselőtestületének rendkívüli összehívását kezdeményezte Mihály Zoltán, a MIÉP és az FKGP képviselője  A képviselő arról számolt be, hogy a polgármesternek a kézhezvételtől számított nyolc napon belül kell összehívnia az ülést. A REAC vezetői január 23-án jelentették be, hogy Sopron-REAC néven a hűség városában játssza le a csapat hazai mérkőzéseit, mivel az MLSZ előírásai szerint a villanyvilágítás hiánya miatt a Budai II László Stadionban nem léphet pályára. A költözéshez még az MLSZ hozzájárulása szükséges. A soproni önkormányzat és a REAC vezetői tárgyalnak egy hosszú távú megállapodásról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában