Ország-világ

2008.01.30. 16:46

Nem képzik magukat eléggé

Az üzleti döntéshozók fele még sosem, egyötödük egyetlen alkalommal vett részt vezetői tréningen, a döntéshozók 31 százaléka ugyanakkor rendszeresen jár továbbképzésekre – derül ki a KutatóCentrum legfrissebb elemzéséből. A nem reprezentatív kutatás keretében 1526 üzleti döntéshozót kérdeztek meg tárgyalásokkal és tréningekkel kapcsolatos ismereteikről.

BAMA

A felmérés szerint a tendencia javuló: a rendszeresen képzésen részt vevők aránya az egy évvel ezelőttihez képest emelkedett, noha azok száma nem változott, akik szerint korábban sem volt semmi szükség a továbbképzésekre. A kutatásból kiderült, a nagyobb vállalatoknál jellemzően több figyelmet és pénzt fordítanak az ilyen jellegű tréningekre. Az üzleti döntéshozók jó részére az idegen nyelvek használata sem jellemző. Itt is tendencia, hogy a nagyobb vállalatok munkatársai gyakrabban tárgyalnak külföldi partnerrel: több, mint negyven százalékuk legalább alkalomszerűen használ idegen nyelvet.

A döntéshozók hatvan százaléka gyakran alkudozik ártárgyalásokon, és csupán a válaszadók alig több mint egy tizede nem próbált soha egyezkedni az árról – áll a felmérésben. A kisebb és nagyobb cégek döntéshozói közel azonos mértékben szeretnek alkudozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában