Ország-világ

2008.01.24. 18:41

Végre beszélne az „Egymásért” vezetője

Zaklatás miatt büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen az Egymásért Egy-másért Alapítvány kuratóriumának tagjai – köztük Földesi-Szabó László elnök – a Fővárosi Ügyészségen. Panaszolva, hogy indokolatlan kihallgatásokat, iratellenes cselekedetek sorozatát követték el az alapítvány ügyében eljáró szervek.

Sz. B.

[caption id="" align="alignright" width="180"] Földesi-Szabó érdemi kérdésekre nem válaszolt – fotó: Schmidt János
[/caption]Földesi csütörtöki tájékoztatóján érdemi kérdésekre nem válaszolt. Indoklása szerint azért, mert nem akar államtitkokat sérteni. A sajtónak átadta azt a kérelmet, melyben a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójától kéri titoktartási kötelezettsége alóli felmentését. Elmondta, a jelenleg egy házipénztárban őrzött (a CBA cégcsoporttól származó) 900 millió forinttal elindítják a családon belüli erőszak elleni programjukat.

A 2000-ig az ORFK-nál nyomozóként dolgozó Földesit és hat társát különösen nagy értékű csempészettel és sikkasztással is gyanúsítják. A vámosok szerint 1,2 milliárd forintnyi adót és vámot nem fizettek be, miközben 2005-07 között több mint 170-szer kezdeményeztek vámmentességet a Távol-Keletről származó több ezer tonna élelmiszerre. Földesi ügyvédje szerint az elmúlt nyolc hónapnyi huzavona 5 milliárd forint kárt okozott az alapítványnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában