Ország-világ

2008.02.17. 17:44

A Fidesz üdvözli Koszovó függetlenségét

A Fidesz üdvözli a koszovói függetlenségi nyilatkozatot, a párt szerint Magyarországnak az Európai Unió meghatározó államaival együtt kell elismernie az új államot - mondta Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa vasárnap az MTI-nek.

BAMA

"A Fidesz részéről üdvözlöm a koszovói parlament döntését. Arra kérjük a magyar külügyminisztert, hogy a holnapi uniós külügyminiszteri ülésen mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai ismerjék el Koszovó függetlenségét" - hangsúlyozta Németh Zsolt. Az Országgyűlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának elnöke kiemelte: egyetért a külügyminiszterrel abban, hogy a felügyelt függetlenség jelentheti Magyarország, a vajdasági magyarok és a térség egészének a stabilitását. A Fidesz fontosnak tartja, hogy Szerbia világos uniós perspektívát kapjon, aminek fontos eleme lehet - a vajdasági magyarok szempontjából is fontos - vízummentesség. Magyarországnak az Európai Unió meghatározó tagállamaival együtt kell elismernie a független Koszovót. Ha a tagállamok egy nagy csoportja ezt megteszi, akkor Magyarországnak nincs indoka különutas politikát folytatni - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában