Ország-világ

2008.02.28. 12:49

A Fidesz új javaslatot készít a magyar-orosz gázmegállapodás kapcsán

A Fidesz új határozati javaslatot készít a Déli Áramlatról szóló magyar-orosz megállapodással összefüggésben

mti

A Fidesz új határozati javaslatot készít a Déli Áramlatról szóló magyar-orosz megállapodással összefüggésben, miután korábbi indítványuk, amelyben a rendkívüli parlamenti ülést is kezdeményezték, okafogyottá vált. Répássy Róbert (Fidesz) erről a házbizottság ülését követően beszélt. A Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta: nem az a lényeg, hogy rendkívüli, vagy normál ülés keretében, hanem az, hogy az Országgyűlés tárgyaljon erről.

Répássy Róbert úgy látja, a magyar parlamentarizmus elleni puccs, amit Gyurcsány Ferenc Moszkvában tesz, mert a nyugati demokráciákban ilyen horderejű megállapodást, ami az emberek életét évtizedekre befolyásolja, nem kötnek meg a parlament megkerülésével. Hozzátette: úgy tudja, előzetesen kormánydöntés sem született a megállapodás aláírásáról, hiszen a miniszterelnök még a kabinet szerdai ülése előtt bejelentette.

Az ellenzéki képviselő megdöbbentőnek tartja, hogy az SZDSZ kihátrált a Fidesz azon kezdeményezése mögül, hogy szólítsák fel a miniszterelnököt az aláírás elhalasztására, pedig ezzel egy nappal korábban még egyetértettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában