Ország-világ

2008.02.07. 17:32

A fogyasztóvédők szerint is rossz a menza

Felülvizsgálnák az étkeztetés finanszírozását, és javítanák a gyermekintézmények élelmezési szolgáltatását a fogyasztóvédők

Hampl Márta

Felülvizsgálnák az étkeztetés finanszírozását, és javítanák a gyermekintézmények élelmezési szolgáltatását a fogyasztóvédők. Egy 1200 diák körében végzett vizsgálat szerint ugyanis a megkérdezett gyerekek több mint fele rossz ízűnek, és kevésnek találta az elé rakott ételt. Erről Alexa György, a bizottság elnöke beszélt az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi eseti bizottságának tegnapi ülése előtt.

Az ülés legfőbb témája a fogyasztóvédelmi törvény módosítása volt, amelyet egyhangúlag támogattak a tagok. A javaslat egyik pontja szerint három helyett hat napig lehetne csereigénnyel élni a tartós fogyasztási cikkek esetében. Emellett a fogyasztó számára pontosabb, és egyértelműbb meghatározást írnának elő a javítási határidőkre, illetve a forgalmazók kötelezettségeire vonatkozóan.

A bizottság szükségesnek tartja továbbá egy olyan fogyasztóvédelmi alapprogram elindítását, amely a társadalmi szervezetek támogatásán túl fogyasztói tájékoztató tevékenységet is elláthat. Az oktatás és képzés területén a bizottság arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja meg a fogyasztóvédelmi ismeretek beillesztésének lehetőségét a Nemzeti alaptantervbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában