Ország-világ

2008.02.11. 11:21

A HÖOK a népszavazásra buzdít - a tandíjmentesség a cél

vgo

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat és mindenkit, akik eddig is támogatták céljaikat, hogy a március 9-re kiírt népszavazáson - élve alkotmányos jogukkal - vegyenek részt és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét – áll az érdekképviseleti szervezet közleményében.

A HÖOK hitet tesz a Bolognai Folyamat irányadó dokumentumaiban, különösképpen a Berlini Nyilatkozatban megfogalmazott elv mellett, amely szerint a felsőoktatás közjó és közfelelősség. Mint a Miskolczi Norbert elnök által aláírt dokumentumban szerepel, továbbra is nyitottak minden olyan kezdeményezésre, amely ésszerűbbé, hatékonyabbá teheti a felsőoktatás finanszírozásának rendszerét. Eddig is partnerek voltak a reformban, illetve partnerek lehetnek az újító szellemű javaslatok tekintetében is. Kísérletet tettek a kormányzat által bevezetett tandíj kiváltására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában