Ország-világ

2008.02.29. 12:37

A karriervágy gyakran jár együtt a magánnyal

Első alkalommal rendeznek nemzetközi tudományos konferenciát az egyedüllétről Bécsben. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan társadalmi problémára, amely észrevétlenül lopta be magát az emberek életébe: a magányra.

W. A.

A szimpózium kezdeményezője Majda Moser, az osztrák bioenergetikai intézet igazgatója, aki szerint az is lehet magányos, aki nincs egyedül. A karrieristák, a sikerorientáltak, akik egész életüket a szakmai elismeréseknek szentelik gyakran idegenednek el a környezetüktől. Előbb utóbb elveszítik barátaikat, és szeretteiket. Moser szerint a jelenség okát korábbi traumákban, és a dicséretek hiányában kell keresni.

Azt már több kutatás is bizonyította, hogy az egyedüllét érzése akár fizikai tüneteket, betegségeket produkálhat. Gyakori a hát-, és fejfájás, légzésproblémák jelentkezhetnek. A gyógyításhoz a fizikai panaszok enyhítésén túl természetesen a lelket kell leginkább ápolni. Ezt terapeuták segítségével végzik, akik megpróbálják megpuhítani, feltörni azt a védekező páncélt, amelyet a betegek építenek maguk köré – saját lelkük védelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában