Ország-világ

2008.02.14. 15:41

A MÁV elhatárolódik az MTV stábját ért támadástól

Egy éve semmilyen kapcsolatban nem áll a MÁV Zrt. a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel - olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott MÁV-közleményben. A tájékoztatást azt követően adták ki, hogy egyes sajtótermékekben a MÁV egyik vezetőjeként emlegették a köztelevízió stábját még szerdán megtámadó Kiss Bálintot.

BAMA

A MTV forgatócsoportja éppen az egyesület székházát filmezte, amikor Kiss Bálint nehezményezte, hogy a félig a járdán, mozgássérült-igazolvánnyal parkoló Mercedese is a képbe került. A MÁV biztosító egyesületének elnöke ezt követően megütötte az operatőrt, majd lökdösni kezdte a riportert. Kiss Bálint később ugyan elnézést kért, de aztán megfenyegette az MTV munkatársait. A vasúttársaság az MTI-vel csütörtökön azt közölte: a Magyar Államvasutak Zrt. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincs a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel.

Tájékoztatásuk szerint a MÁV Zrt. alapítóként ugyan részt vett a MÁV Általános Biztosító Egyesület megalakulásában, azonban 2006 januárjában kilépett az egyesületből, és minden jellegű kapcsolatot megszakított a társasággal, majd közbeszerzési eljárás keretében új biztosító társasággal kötött szerződést. A vasúttársaság mindezt azért is közölte, mert az elmúlt időszakban a biztosító egyesületet több biztosított is azonosította a MÁV Zrt.-vel, feltételezve, hogy e mögött a biztosító mögött a MÁV áll.

A közleményükben emlékeztettek, hogy a hasonló jellegű gondok miatt a vasúttársaság már a kilépésekor felszólította a biztosító egyesületet nevének megváltoztatására, és a jogszerűtlenül névhasználat megszüntetésére a jogi lépéseket megtette. Ezzel párhuzamosan, 2005 áprilisa óta folyik a MÁV Zrt. és a MÁV ÁBE közötti díjelszámolási per - fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában