Ország-világ

2008.02.06. 19:24

Az OVB egyelőre nem döntött a Fidesz kormánykampányt sérelmező beadványáról

Egyelőre nem döntött az Országos Választási Bizottság (OVB) a Fidesznek arról a kéréséről, hozzon állásfoglalást: a kormány részt vehet-e a népszavazási kampányban.

BAMA

A testület szerda esti ülésén a tagok abban állapodtak meg, hogy keddre javaslatokat készítenek az ügyben. A Fidesz beadványában állásfoglalást kért arról, hogy a kormányra is vonatkozik-e az az 1997-es alkotmánybírósági határozat, amelynek értelmében az alkotmányos szerveknek tartózkodniuk kell a kampányba való beavatkozástól. A másfél órás szakmai, időnként politikai megjegyzésektől sem mentes vitában a Fidesz képviseletében szót kapott Répássy Róbert, aki azt hangoztatta: elfogadhatatlannak tartják a kormány - ingyenesen terjesztett, színes kiadványokban megjelenő - egyoldalú tájékoztatását a népszavazási kérdésekről. Utalt arra is, hogy míg a kormány közpénzből kampányol, addig a kampányban részt vevő szervezetek egyáltalán nem kapnak központi forrást álláspontjuk bemutatására. Az OVB tagjai egyelőre abban sem tudtak egyetértésre jutni; van-e egyáltalán a testületnek hatásköre az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában