Ország-világ

2008.02.20. 18:36

Bevásárlás Szerencsejátékból és Villamos Művekből

„Nem tervezünk ingyen osztogatást, az új tulajdonosi programot a konvergencia program által megteremtett egyensúllyal összhangban kívánjuk megvalósítani” – jelentette ki szerdán Veres János.

BAMA

A pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón közölte, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő azt a feladatot kapta, hogy készítse elő a szabályozást, mérje fel az állami vagyont, és tegyen javaslatot a gyakorlati megvalósításra, illetve a programba bevonható vállalkozások körére. Veres János megerősítette, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Szerencsejáték Zrt. szerepel azok között a cégek között, amelyek bekerülhetnek az új tulajdonosi programba. Március 31-ig döntenek arról, várhatóan mely társaságok kerülnek be a programba, de az erdőgazdaságokra vonatkozó felvetést cáfolta. Veres János bejelentette, ha szükséges, kezdeményezik a vagyontörvény módosítását.

A tervezettről konkrétumok áprilisban kerülhetnek a kormány elé. Veres jelezte azt is, hogy költségvetési támogatást nem kapnak a tulajdonosi programban részt vevők. A program első részvényei még az idén megjelenhetnek a piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában