Ország-világ

2008.02.08. 15:08

Fidesz: sikertelen a kormány munkája az uniós források kapcsán

A Fidesz szerint az abszolút sikertelenség jellemzi a kormány munkáját a 2004 és 2006 közötti uniós források felhasználása kapcsán; Nógrádi Zoltán, az ellenzéki párt képviselője pénteken sajtótájékoztatón beszélt erről.

mti

"A 2004-2006-os uniós források felhasználásával kapcsolatban leszögezhetjük, hogy az abszolút sikertelen, eredménytelen, a kormány hatékonyságában mérhetetlen produkciót tett le az asztalra"  - mondta Nógrádi Zoltán, aki Bajnai Gordon önkormányzati és  területfejlesztési miniszter pénteki bejelentéseire reagált.

A miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, várhatóan mintegy 500 milliárd forint kifizetése történik meg 2008-ban az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és az I. Nemzeti Fejlesztési Terv (I. NFT) keretében.

Nógrádi Zoltán a Fidesz nevében arra kérte a tárcavezetőt, hogy ne vonjon mérleget az I. NFT felhasználásával kapcsolatban, mert csak a következő öt évben, az uniós ellenőrzések nyomán derül ki, mennyit kell majd visszafizetni. Mint mondta, azok a munkahelyek, amiket ezekből a forrásokból létrehoztak, az utóbbi időben megszűntek, a megépített iskolák és kórházak jelentős részét bezárják.

A kormányfő és Bajnai Gordon is előszeretettel hivatkozik arra,  hogy elsők vagyunk az uniós források felhasználásában - folytatta Nógrádi Zoltán, aki szerint Magyarország az elköltésben ugyan első, de utolsó a foglalkoztatottság és a gazdasági növekedés tekintetében. Szlovákia, Csehország, és a balti államok nem elsők a felhasználásban, mégis a magyar gazdasági növekedés többszörösét produkálják - tette hozzá.

A fideszes képviselő szerint az emberek csalódottak, de nem az unióban, hanem a kormányban, mert tudják, hogy a kormány a forrásokat nem az ország javára, hanem a saját kampánycéljaira használja. Mint mondta, az uniós forrásokkal kapcsolatban két fontos tény rögzült az emberek tudatában: egyrészt korrupciós botrányok övezik a felhasználást, másrészt semmilyen eredménnyel nem találkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában