Ország-világ

2008.02.11. 19:13

Gyurcsány a gazdasági miniszterhez tolta a MÁV-ügyet

BAMA

A miniszterelnök Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztert kérte fel, hogy vizsgálja meg a Magyar Vasúti Hivatal jelentését arról, hogy a vasutassztrájk ideje alatt a MÁV megfelelően gondoskodott-e a vasúton közlekedők biztonságáról - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda az MTI-t közleményben hétfőn.

Gyurcsány Ferenc pénteken kérte fel Antal Zoltánt, a Vasúti Hivatal elnökét, hogy azonnal indítson vizsgálatot Gaskó Istvánnak, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének állításával kapcsolatban, miszerint a vasutasok munkabeszüntetésének idején a MÁV-nál megsértették az utas- és nemzetbiztonsági szabályokat. A miniszterelnök hétfőn reggel kapta meg az erről szóló jelentést, amely nem látja megalapozottnak azt az információt, miszerint a Citadella nemzetközi gyorsvonat fékpróba nélkül indult volna el a Déli Pályaudvarról a vasutassztrájk idején.

A kormányszóvivői iroda közleményében az is szerepel, hogy a miniszterelnök "annak érdekében, hogy az utasok biztonsága ne sérüljön " arra is kérte Kákosy Csabát, hogy vizsgálja meg az elégséges vasúti szolgáltatás jogszabályokban, vagy közszolgáltatási szerződésben történő meghatározásának lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában