Ország-világ

2008.02.27. 17:56

Honlapot indítottak háziorvosok a vizitdíj ellen

Háziorvosok honlapot indítottak a vizitdíj ellen, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a díjfizetéssel kapcsolatos fenntartásaikra

mti

Háziorvosok honlapot indítottak a vizitdíj ellen, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a díjfizetéssel kapcsolatos fenntartásaikra. Korábban háziorvosok egy másik csoportja a vizitdíj mellett indított aláírásgyűjtést, amelyet már 307 orvos látott el kézjegyével.

A vizitdíjellenes akció egyik kezdeményezője, Plavecz János tatabányai háziorvos szerdán az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a díjfizetés jelentősen megrontotta az orvos-beteg kapcsolatot. Közölte, azért sem értenek egyet a vizitdíjjal, mert vannak, akik azt nem tudják kifizetni.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az adminisztrációs teendők a gyógyítás elől veszik el az időt. A vizitdíjellenes háziorvosok álláspontjukat a "leavizitdijjal.uw.hu" világhálós címen tették közzé; az oldal számlálója szerint eddig több mint 15 ezer látogató fejezte ki egyetértését velük.

Plavecz János az orvosok finanszírozására utalva azt mondta, "az állami propaganda keményen megfenyegette az orvoskollégákat, hogy nem lesz meg a pénz". Egy "megnyomorított financiális rendszerben nagyon nehéz a kollégák véleményét megkérni" - fogalmazott, utalva  az orvosok körében indított felmérésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában