Ország-világ

2008.02.15. 17:47

Mozgalmas és sikeres év volt a tavalyi a Molnak

Rendkívül jó évet zárt a Mol 2007-ben, az eredmények alig maradtak el a 2006-os rekordszinttől – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Mosonyi György, a társaság vezérigazgatója.

Tóth M.

A Mol számos tranzakciót hajtott végre tavaly. Ezek közül a legfontosabb az olasz IES kőolajfinomító társaság és a horvát Tifon töltőállomás-hálózat megvásárlása volt. Emellett új nemzetközi kutatási blokkokat vásárolt a társaság, s jelentős együttműködési megállapodásokat írt alá Katarban, Líbiában és Indiában. Továbbá stratégiai megállapodást kötött a régió legnagyobb energetikai cégével, a Cseh Energetikai Művekkel (CEZ). A Mol csoport tavaly év végén összesen 1001 töltőállomást üzemeltetett (lásd táblázatunkat). A magyarországi kiskereskedelmi gázolaj-értékesítés 0,9 százalékkal nőtt, míg benzinből 1,3 százalékkal, autógázból pedig 6,4 százalékkal kevesebb fogyott.

Mosonyi György kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Mol egyelőre nem kívánja kommentálni azt a hírt, hogy az osztrák OMV az Európai Unióhoz fordult a két cég esetleges egyesítését gátló kifogásaival. A magyar társaság továbbra sem támogatja, hogy Közép-Európában iparági monopólium jöjjön létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában