Ország-világ

2008.02.13. 18:54

MSZP: a népszavazás csak elvenni tud az országtól

Az MSZP szerint a Fidesz a maradiság pártja lett, és a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-nek, Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva.

BAMA

"Ez a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól, adni nem. Elvenni a háziorvosoktól, elvenni a szakrendelőktől, a  kórházaktól és egyetemektől" - mondta az MSZP szóvivője, aki szerint  az ellenzéki pártelnök beszéde országértékelésnek sovány volt,  kampánybeszédnek viszont sok. Nyakó István úgy fogalmazott: a Fidesz elnöke azon iparkodott, hogy minél többször igent mondjon, de valahogy ez mindig nemnek  hangzott. Az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor nemet mondott  mindenféle változásra és minden újra: "nem" az egészségre, "nem"a tudásra, "nem" a versenyképességre.

"A Fidesz a maradás pártja lett, Orbán Viktor a maradiság  politikusa, aki fél a jövőtől, ezért minden áron megőrizné a múltat,  akkor is, ha az a többségnek igazságtalan volna" - fogalmazott az  MSZP szóvivője. Hozzátette: az MSZP szerint a Fidesz az, amely a  legtöbbet nyerhet a saját eszközeként használt népszavazással, míg a  legtöbbet az ország veszítheti. A szóvivő szerint a 2007-es teljesítményről, az ország  értékeléséről egyáltalán nem beszélt Orbán Viktor, annál többet a  kampányról. Orbán Viktor országértékelő beszédében szerdán többek között azt  mondta: aki igennel szavaz a  népszavazáson, az a sikeres jövőre  szavaz, aki pedig nemmel, az tovább ront a mai helyzeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában