Ország-világ

2008.02.05. 06:08

Nincs kegyelem: ismét jön a Trabant

Tavaly ősszel a Frankfurti Autószalon egyik szenzációja volt a hamvaiból újjáélesztett Trabant.

ÁNT

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Csupán egy tanulmányról van szó, a gyártásra nincs sok esély
[/caption]A járműmodelleket készítő német Herpa cég állította ki a szalonon az új Trabit, de mint azt Klaus Schindler, vállalat kereskedelmi vezetője kijelentette: csupán egy tanulmányról van szó, a gyártásra nincs sok esély a befektetők és az üzemi háttér hiánya miatt. A retro modellek – köztük a VW Beetle, vagy a nemrég piacra dobott Fiat 500-as – diadalmenetének köszönhetően azonban mégis összeállt a műszaki háttér, így az új Trabant gyártása elől elhárult minden akadály. A Frankfurtban bemutatott modell osztatlan közönségsikere a befektetőket is meggyőzte arról, hogy érdemes foglalkozni az autóval: a megkérdezett 14 ezer látogató 93 százaléka értett egyett a gondolattal, hogy készüljön el a szériaérett változat.

Az elmúlt hónapok egyeztetései után a Trabant márkanevet birtokló Herpa megegyezett az ugyancsak német Individual Karosseriebau (IndiKar) céggel, a jármű technikai fejlesztéséről. A prototípus bemutatkozására még legalább egy évet kell várni, s ezután kezdődhetnek a tárgyalások a gyártás feltételeiről. Aggodalomra azonban semmi ok: az új Trabant csak a nevével, és néhány külső részletével idézi majd a füstokádó, és nem túl biztonságos előjét. Az autó várhatóan négy ajtós karosszériát kap, és hasonlóan a versenytársakhoz, felszerelik a legkorszerűbb elektronikákkal is. Ennek megfelelően az ára sem a múltat idézi majd, a korábban emlegetett 2,5 millió forintnál jóval több lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában