Ország-világ

2008.02.21. 13:16

Parkot építettne a kormányzati negyed helyére az MDF

A népszavazás árából közparkot hozna létre az Ifjúsági Demokrata Fórum

BAMA

A népszavazás árából közparkot hozna létre az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) a meghiúsult kormányzati negyed helyén - mondta Lasztovicza Gábor, az IDF elnöke csütörtökön Budapesten, a kormányzati negyed.

Az Ifjúsági Demokrata Fórum azt javasolja, hogy a népszavazás árából hozzanak létre közparkot a meghiúsult kormányzati negyed helyén. Az IDF véleménye az, hogy a "zöld kormánynegyedből", legalább a zöld valósuljon meg - mondta Lasztovicza Gábor. Az MDF ifjúsági szervezete nyilvánosan fog ajánlatot kérni parképítő cégektől - tette hozzá.

A területet nem szabad parlagon hagyni, nincs szükség egy újabb sötét foltra Budapest térképén. Az IDF bízik abban, hogy a kormány és a főváros vezetése is minél előbb "jobb belátásra tér" - húzta alá.

Az MTI azon kérdésére, hogy miért lenne szükség egy zöld park létrehozására a Nyugati pályaudvarnál, amikor pont a közelben van Budapest egyik legnagyobb parkja, a Városliget, Lasztovicza Gábor azt mondta: minden egyes apró zöld terület azt a célt szolgálja, hogy ez a helyzet megváltozzék, és elviselhetőbb legyen az élet  Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában