Ország-világ

2008.02.18. 08:27

Rejtélyes milliók Matejka számláján

Összeférhetetlenség gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke.

mti

Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap, utalva arra, hogy "közhiteles dokumentumok" szerint Matejka magánbankszámlájára is utaltak a Hospinvest Rt. érdekeltségébe tartozó Medigordiusz Kft. által a repülőtéri patikát üzemeltető Csanak Bt.-nek nyújtott kölcsönből.

Az egyik televíziós társaság által vasárnap nyilvánosságra hozott anyagra hivatkozó cikk emlékeztet arra is, hogy a MOM Parkban  működő E-vitál gyógyszertárbéli tulajdonrésze miatt korábban már  támadták Matejkát, mondván, olyan köztisztviselőként, aki jelentős részt vállalt a patikaliberalizációról szóló törvények előkészítésében, résztulajdonosa volt egy patikának, amely éppen e törvénynek köszönhetően jöhetett létre.

Matejka ettől az üzletrészétől a sajtótámadások után tavaly szeptember elején meg is vált. Hozzáteszik azonban, hogy ezután kiderült, hogy a kabinetfőnök a repülőtéren is érdekelt volt egy patikaüzletben egészen 2007. szeptember 13-ig, amikor is kilencszáz forintért megvált a Csanak Bt.-beli üzletrészétől.

Egy hónappal később Matejka Zsuzsanna számlájára több mint kilencmillió forintot utalt át a bt. Az átutalt pénz a Medigordiusz Kft. által nyújtott harminckétmillió forintos kölcsönből származik, amelyről a szerződést éppen szeptember 13-án kötötte a kft. és a reptéri patikát birtokló bt., vagyis akkor, amikor Matejka és két társa kiszálltak az üzletből - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában