Ország-világ

2008.03.12. 16:31

Átadták a Vasvári Pál-díjakat

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke adta át szerdán a Vasvári Pál-díjat a Sajtószakszervezet március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Vasvári Pál Emlékplakettet kapott Nemes Péter, az Axel Springer Magyarország Kft. humánpolitikai igazgatóját (balról a második), illetve a Somogyi Hírlap kollektívája – fotó: Darnay Katalin
[/caption]A szakszervezet elismerését – amellyel azokat a cégeket jutalmazzák, ahol korrekt a munkavállalók és a munkaadó kapcsolata, működik a szakszervezet és kollektív szerződés van életben – idén a Somogyi Hírlap, annak kiadója és szakszervezete kapta.

Az egyénileg kiemelkedő szakszervezeti teljesítményt nyújtó tagoknak és a kollegiális kapcsolatok ápolását szívükön viselő partnereknek odaítélhető Vasvári Pál Emlékplakettel Nemes Pétert, az Axel Springer Magyarország Kft. humánpolitikai igazgatóját, a Magyar Lapkiadók Egyesülete humánpolitikai bizottságának vezetőjét és a Sajtószakszervezet központi nyugdíjas alapszervezetét jutalmazták. Szili Katalin beszédében azt kívánta, hogy a sajtóban dolgozók tegyék olyan felelősségtudattal dolgukat, mint 160 évvel ezelőtti elődeik, de emlékeztetett arra, "a sajtó önmagában nem jó vagy rossz, hanem egy lenyomat", olyan, amilyenek az ország közállapotai.

Szili Katalin arról beszélt: korunk kihívásainak csak egy összetartó, állampolgáraival szolidáris nemzet tud megfelelni. Vasvári Pált idézve úgy fogalmazott: "válaszd a nemzetet, válaszd a szabadságot, és a kettőt együtt válaszd". Mint mondta, "egy igazságtalan társadalomban törékeny jószág a szabadság", amely nélkül azonban elképzelhetetlen a modern Magyarország.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában