Ország-világ

2008.03.25. 14:47

Az Új Generáció tisztújítást szeretne

Léderer András: az SZDSZ Új Generáció minél hamarabb szeretne előrehozott tisztújítást

MTI

Az SZDSZ Új Generáció választmánya - ami a szervezet parlamentjének felel meg -  olyan határozatot hozott, amely szerint minél hamarabb teljes  tisztújítást szeretnének a pártban - közölte Léderer András, az Új  Generáció elnöke az MTI-vel kedden.

A fiatal politikus elmondta, hogy határozatukat mind a párt ügyvivői testületéhez, mind az országos tanács elnökéhez eljuttatták, néhány, a küldöttgyűlést megelőző lépéssel kapcsolatos ajánlással együtt.

Az Új Generáció szeretné, ha a választást megelőzően lefolytatnák a folyamatban lévő tagsági viszonyokkal kapcsolatos etikai vizsgálatokat, különös tekintettel a Baranya megyei beléptetésekre és kizárásokra. Léderer András hozzátette: szeretnék, ha a központ a tagdíjak alapján ellenőrizné a küldöttek jogosultságát, és meghatároznák, hogy melyik csoport hány embert delegálhat. Egyúttal azt is ajánlják, hogy a küldöttgyűlések alkalmazzák a választási törvény oda vágó passzusait.

"Bár álláspontom szerint már korábban meg kellett volna tenni, de örülök neki, hogy Kóka János rendkívüli küldöttgyűlés összehívását javasolja" - reagált az MTI kérdésére Léderer András a pártelnök keddi bejelentése kapcsán. A fiatal politikus elmondta, hogy mind a Jüttner-jelentés, mind  az azóta napvilágot látott polémiák, mint például a gulácsi polgármester esete, azt jelzik, hogy mind az elnök, mind az ügyvivői testület, mind az országos tanács megválasztását befolyásolhatták a csalások. "Egyetértek Kóka Jánossal, hogy tiszta vizet kell önteni a pohárba" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában