Ország-világ

2008.03.27. 18:00

Bíróság előtt a sorozatgyilkos

Előbb nem volt hajlandó beszélni, majd előre megírt "előadást" akart tartani tárgyalása első napján csütörtökön Michel Fourniret feltételezett francia sorozatgyilkos

mti

Előbb nem volt hajlandó beszélni, majd előre megírt "előadást" akart tartani tárgyalása első napján csütörtökön Michel Fourniret feltételezett francia sorozatgyilkos a Charleville-Méziéres-ben összeült bíróságon.

A 65 éves Fourniret, akit öt fiatal nő 1987 és 1990 közötti meggyilkolásával, majd további két nő 2000-ben, illetve 2001-ben elkövetett megölésével vádolnak, először a bíró minden, személyazonosságára vonatkozó kérdése után felemelt egy fehér papírlapot, amelyre ezt írta: "Amíg nem lesz zárt tárgyalás, hallgatok." Később a bíróság elnökének felmutatott egy szalaggal átkötött papírtekercset, amelyről "zárt tárgyalás híján" fel kívánt olvasni egy "előadást". A bíró végül közölte vele, hogy a "dokumentumot" a peranyaghoz csatolják. Ügyvédje szerint Fourniret bocsánatot akart kérni áldozatainak hozzátartozóitól.

Ugyancsak a bíróság előtt áll a tetteit Franciaország és Belgium területén elkövető vádlott felesége, az 59 éves Monique Olivier, akit szintén gyilkossággal, valamint bűnpártolással vádolnak. Mindketten életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában