Ország-világ

2008.03.08. 08:26

Díj a nők támogatásáért

A Pannon a női munkavállalóknak szóló munkaszervezési megoldásaival kiérdemelte a Világgazdaság című napilap „Legjobb Női Munkahely 2007” különdíját. Az elismerést Majorosi Emese, a mobiltársaság sajtó- és információs igazgatója vette át a Parlamentben.

BAMA

Egyenlő munkafeltételek, megfelelő karrieresélyek biztosítása, a családi és a hivatásbeli feladatok összehangolása – gyakorta fordulnak elő ezek a kifejezések a nők munkavállalási körülményeiről szóló szakmai és közéleti viták során. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Munkaügyi Minisztériummal karöltve a szakmai vitákon túl évről évre minősíti a magyar munkaerőpiac vállalati szereplőit abban a tekintetben, hogy azok milyen eszközökkel biztosítják a női munkavállalók munkahelyi esélyegyenlőségét. E minősítési eljárás keretében a 2007. évi viszonyok értékelése nyomán a Pannon gyakorlata kapott elismerést.

Nő és férfi alkalmazott csaknem azonos számban

A Pannon mint a HR-kultúra egyik legrangosabb elismerésével, az „Investor in People” díjjal rendelkező szervezet különösen nagy gondot fordít munkatársai képzésére. Ezeket a programokat úgy szervezi meg, hogy a női alkalmazottak speciális körülményei ne jelentsenek akadályt a képzésben történő részvételben. Intézményes lehetőség a keretmunkaidőben történő munka, a távmunka, a részmunkaidős vagy otthoni munkavégzés. A rugalmas munkaidő-beosztás, az otthoni munka lehetősége a munkavállaló anyákat olyan módon is támogatja, hogy az apák is nagyobb szerepet vállalhatnak a családi munkamegosztásban és a gyermekek nevelésében. A várandós nők számára ingyenesek a terhességi szűrővizsgálatok. A szülést követően a cég megtéríti a kórházi gondozás díját, az újszülöttek pedig egy speciális biztosítás keretében jelentős anyagi támogatást is kapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában