Ország-világ

2008.03.16. 17:03

Dolhai, a romantikus rocker-színész

A napokban fogyott el a 15 ezredik darab Dolhai Attila Olasz szerelem című lemezéből. Ezzel beíródott a platinalemezek közé.

Hegedűs V. Rita

– Beváltotta a lemez a hozzáfűzött reményeket?

– Teljes mértékben, én már annak is örültem, hogy aranylemez lett. Az a legjobb az egészben, hogy mivel a CD októberben jelent meg, az érdeklődés folyamatosan nőtt iránta, nemcsak egyszeri fellángolásról volt szó.

– Ön válogatta a rajta lévő dalokat?

– Igen. Szívesen csináltam volna valami olyasmit, mint  Andrea Bocelli. A kiadóval összeültünk, és ezeket válogattam ki. Az volt a szempont, hogy minél többféle dal legyen rajta, de mikor összeállt a nyersfordítás, akkor derült ki, hogy szinte minden dal a szerelemről szól. Én magam is meglepődtem. Így lett Olasz szerelem a címe.

– Szerelmes típusnak vallja magát?

Dolhai Attila

1977-ben született Kisvárdán 1989-1991 Állami Zeneiskola Gödöllő 1995-1999 Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola 2001-2005 Színház és Filmművészeti Egyetem Főbb szerepei: Jézus Krisztus Szupersztár - Annás főpap Elisabeth - Rudolf West Side Story - Tony Mozart! - Mozart Rómeó és Júlia - Rómeó Rudolf - Rudolf Mária Evangéliuma - Jézus Csókos asszony - Dorozsmay Pista Elismerések: 2004 és 2006, Súgó Csiga díj 2005 Emerton díj 2005 Marshall - bot A legtehetségesebb pályakezdő díja 2006/2007 évad Musicalszínésze díj

– Romantikus vagyok, a magam egyszerű módján. A jelek meg azt mutatják, hogy bennem van a szerelmes hajlam, hiszen az Operett Színházban is szinte csak romantikus szerepeket bíznak rám, magam is ilyen típusú dalokat válogatok a lemezemre. Nyilvánvalóan közelebb áll hozzám ez a hangulat.

– Pedig annak idején a rockzenekarokban játszott.

– A pályám Led Zeppelin és a Karthago együttes nyomdokában indult el. Úgy éreztem, ilyen zenét érdemes csinálni. Az erő volt a cél, ami azokból a zenékből és előadókból áradt. Hasonlót szerettem volna én is produkálni. Voltunk tehetségkutató versenyeken, Szigeten, felléptünk az Omega előtt a Népstadionban, de az igazi áttörés nem történt meg. Elfáradtam, hitemet vesztettem. Ekkor jött a színház, ahol visszanyertem az önbizalmamat.

– Tudja ötvözni a rockot a musicallel?

– Azt az erőt, amit annak idején a Deep Purple-től hallottam, próbálom beleformálni a musicalekbe. A stílus csak segít megfogalmazni a mondanivalót. Most a romantika a legkifejezőbb eszközöm. Lehet, hogy öt év múlva más lesz.

1989-1991 Állami Zeneiskola Gödöllő

1995-1999 Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola

2001-2005 Színház és Filmművészeti Egyetem

Főbb szerepei:

Jézus Krisztus Szupersztár - Annás főpap

Elisabeth - Rudolf

West Side Story - Tony

Mozart! - Mozart

Rómeó és Júlia - Rómeó

Rudolf - Rudolf

Mária Evangéliuma - Jézus

Csókos asszony - Dorozsmay Pista

Elismerések:

2004 és 2006, Súgó Csiga díj

2005 Emerton díj

2005 Marshall - bot A legtehetségesebb pályakezdő díja

2006/2007 évad Musicalszínésze díj -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában